10 sites waar je gratis foto’s vandaan kunt halen

Back-up maken van je (WordPress) site
1 maart 2016
Wachtwoorden, een belangrijk aspect voor websites en webshops
14 maart 2016

10 sites waar je gratis foto’s vandaan kunt halen

Zelf mooie foto’s maken voor je website is een kunst. Er zijn vele “artiesten” die hier erg goed in zijn en die gelukkig voor jou hun geschoten plaatjes gratis weggeven. Je wilt toch een mooie uitstraling op je website en niet een foto die het net niet heeft.. Net niet is namelijk gewoon niet!

Ik geef je hier een aantal websites waar jij gratis supermooie foto’s voor je website of blog vandaan kunt halen.

De meeste afbeeldingen van deze sites zijn gratis en vrij te gebruiken voor persoonlijke en zakelijke doeleinden. Er zit hier dus geen copyright op. Sommige sites hebben wel een soort van policy om bijvoorbeeld de maker van het beeld te bedanken. Kijk dus even goed naar de gebruikersvoorwaarden hiervan.

Death to the stockphoto

Je krijgt iedere maand een pakket mooie foto’s in je mailbox die je gratis commercieel kunt gebruiken en inzetten. Van te voren weet je niet welke foto’s je ontvangt. Je hebt daar dus geen keuze in. Veelal zijn het lifestyle foto’s

death-to-the-stock-photo-800x530

Designer pics

Ook deze foto’s kun je gratis gebruiken. Iedere dag wordt er een nieuwe foto geupload. Je kunt de site doorzoeken op categorie.

designerspics-800x530

Gratisography

Met een reeks van leuke en rare afbeeldingen is deze site wel één van mijn favorieten van de stockphoto sites. Ze hebben honderden foto’s online staan die van hoge kwaliteit zijn en kunnen worden gebruikt voor persoonlijk en zakelijke doeleinde. Wekelijks komen er nieuwe afbeeldingen bij.

gratisography-800x530

Albumarium

Albumarium heeft een goeie selectie van afbeeldingen in diverse categorieën, inclusief dieren, natuur en gebouwen. De foto’s worden geupload door verschillende gebruikers dus zijn altijd divers. Maar alle afbeeldingen zijn onderverdeeld onder de licentie van Creative Commons Attribution 2.o, dus je mag de foto’s bewerken en delen zolang je de auteur van de afbeelding bedankt en noemt.

albumarium-800x530

IMFree

IM Free heeft een grote collectie afbeeldingen, gesorteerd in specifieke categorieën. Deze varieren van lifestyle tot eten en drinken tot bedrijf en technologie afbeeldingen.

im-free-800x530

Hier nog een 5-tal aan sites waar je mooie afbeeldingen vandaan kunt halen.

Lock and Stock Photos

Magdeleine

MMT

New Old Stock

Pexels

Zoals je kunt zien zijn er tal van sites waar je gratis hoge resolutie afbeeldingen vandaan kunt halen. Dit heeft mij eerlijk gezegd vaak gered in bepaalde situaties, en ik raad iedereen aan om de sites eens te bekijken. Mocht je de sites nou veel gaan gebruiken dan is het altijd netjes om de bijdrager te bedanken en een donatie te overdenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *