Back-up maken van je (WordPress) site

10 sites waar je gratis foto’s vandaan kunt halen
9 maart 2016

Back-up maken van je (WordPress) site

Back-ups, Back-ups, Een zeer belangrijk aspect als je een website of webshop hebt of voor iemand anders bouwt.

Je zult het maar hebben; Je denkt dat die ene update wel kunt uitvoeren zonder een back-up te maken, en voordat je het weet functioneert je site niet meer naar behoren. Dat betekend stress! Had dan even de back-up gemaakt van je site en database.
Bij Peakerz maken we gebruik van een premium plug-in genaamd VaultPress. Deze plug-in is gebouwd door dezelfde makers als WordPress, Automattic.

Buiten deze plug-in die alles voor je in de cloud bewaart maken wij ook nog gebruik van de “good old” handmatige back-up…You never know!

Je kunt het niet verkopen als door nalatigheid je site of shop down gaat en daar niet alleen jij maar ook de eventuele partners en adverteerder de dupe van zijn. Zij zien hun merk en uitstraling niet langer op het platform en zal dan ook hun indirect schade geven.
Investeer dus in een goed back-up systeem. Er zijn ook gratis varianten maar zoals je wellicht kunt raden schuilen er vaak nadelen achter deze gratis oplossingen. Of de plug-in is al enige tijd niet me ge-update (kans op veiligheidslekken is dan zeer groot), of je kunt niet van alle functies gebruik maken waardoor je niet je gehele site, pagina’s, blogs, mediafiles en database kunt bewaren en op een later tijdstip “mocht het onverhoopt toch fout” gaan te restoren.

Nee, voor een kleine maandelijkse “kostenpost” ben jij verzekerd dat mocht je site down gaan of verkeerde software bevatten dat deze binnen no-time weer online is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *