Wachtwoorden, een belangrijk aspect voor websites en webshops

10 sites waar je gratis foto’s vandaan kunt halen
9 maart 2016

Wachtwoorden, een belangrijk aspect voor websites en webshops

Je zult onderhand wel omkomen in alle wachtwoorden die je voor je mailaccounts hebt, je laptop, telefoon, website en noem maar op. Met een wachtwoord kun je je op internet identificeren. Nog steeds wordt er vaak gekozen voor simpel te onthouden wachtwoorden, maar dit is in deze tijd echt niet meer voldoende. Een wachtwoord als “maartje1982” word binnen luttele seconden geraden door programma’s die wachtwoorden kunnen achterhalen. Ook een geschreven wachtwoord met cijfers is een makkie. “ses4mstr44t” is dus ook geen sterk wachtwoord

Zeker als je een eigen website of webshop in bezit hebt en deze ook zelf onderhoud is een sterk wachtwoord van groot belang. Er zijn tal van programma’s waar hackers gebruik van maken om het internet af te speuren naar zwak beveiligde websites en webshops. Heb je een zwak wachtwoord dan is jouw site of webshop slecht beveiligd en dienen er maatregelen te worden genomen. Niet alleen met een wachtwoord maar ook op de server waar je website op draait. Daarover gaan we in een ander onderwerp dieper op in.

Tips voor het maken van sterke wachtwoorden.

Ten eerste gebruik je nooit namen, geboortedata of familienamen in je wachtwoord. Ook de woorden uit een woordenboek zijn zo geraden. hackprogramma’s  kunnen binnen een antal minuten hele woordenboeken op jouw site los laten, in verschillende talen en de woorden omgekeerd gezet. Gebruik ook nooit meerdere keren het zelfde wachtwoord voor je mail, site en bijvoorbeeld Digid. Als je site éénmaal is gehacked hebben ze ook gemakkelijker toegang tot andere elementen van jouw op internet.

More is more

Zinnen maken in je wachtwoord is een goeie optie om toch het wachtwoord te onthouden. Doe dit dan wel slim. Je kunt de zin: wij houden thuis van katten gebruiken maar voeg daar dan leestekens en hoofdletters aan toe.: ?WijHoudenThuis2VanKatten!. Je hebt natuurlijk een wachtwoord voor je gmail account of hotmail en ieder ander account waarmee je je identificeert op internet. Zet achter het wachtwoord dan gewoon: gmai, facebo, wordpr of ieder ander medium welke je gebruikt. Het wordt dan wel een lang wachtwoord maar je bent wel een stuk veiliger bezig.

Wachtwoord tools

LastPass

Zelf beheer ik veel websites en internet accounts. de wachtwoorden van al deze sites weet ik niet meer uit mijn hoofd aangezien het er nu inmiddels meer dan 100en zijn. Ik gebruik daarvoor een tool genaamd: Lastpass. Lastpass is een digitale kluis op internet waar al je wachtwoorden in staan van alle sites die daarbij horen. Het enige wat je nodig hebt is een Master wachtwoord om deze digitale kluit te beschermen. Bij vele registreersystemen krijg je vaak de optie om een vooraf ingesteld wachtwoord te gebruiken als: 638Hkdj7339&&$hsj. Negen van de tien mensen schuift deze optie opzij om hun eigen wachtwoord in te vullen: jantje2009! Ik gebruik nooit meer zelfgemaakte wachtwoorden want met Lastpass heb je maar 1 wachtwoord nodig. Er zijn plug-ins voor Firefox en andere internetbrowsers die naadloos samenwerken met Lastpass. Zeer gemakkelijk sites toevoegen en beheren. Waar je op de wereld ook bent, je hebt altijd toegang tot jouw digitale wachtwoordkluis met je masterwachtwoord.

creategroup1

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *